16Jul2021

La Jeunesse wenst U een hele fijne zorgeloze vakantie toe!

Op weg naar een vakantieperiode, was er afgelopen donderdag nog een gezellig avondje samenzijn, waar lief en leed gedeeld werd en waarbij het bestuur ons verraste met een prachtig zelfgeschreven coronalied. Wat heeft het coronajaar toch veel gebracht en gehaald.

Repetities en de derde helft

Na de zomervakantie hoopt La Jeunesse dat de gezellige repetities weer doorgang kunnen vinden op de donderdagavond in de Gildenbond. Hard repeteren en na afloop een lekker drankje rondom de staan-tafels. Verschillende leden hebben dan bardienst en zorgen ervoor dat niemand wat te kort komt. Daar ontstonden ook altijd de beste ideeën!  Knabbelend aan wat nootjes werd hier ooit een “borrelnotenconcert” geopperd en ook uitgevoerd in Het Maoske in De Moer. Zo ontstond ook het “kerstkransjesconcert en de KLM route. Deze laatste was de afkorting van 3 concerten in Kaatsheuvel, Loon op Zand en in De Moer. Konden de mensen niet naar ons toe komen, dan kwamen wij toch naar hen toe!  Zo blikten we terug naar een CD opname met het Heusdens Mannenkoor en de Andelse fanfare, met daarbij een vertelgroep. Ja, variatie zat er we genoeg in destijds.  Ook meedoen met de Korenmiddag in De Gildenbond was altijd erg gezellig, volle bak!

Sponsoren

Natuurlijk vergeten we onze sponsoren en donateursmiddagen niet,  waarbij wij probeerden hen in de watten te leggen en nogmaals te behouden voor een aantal jaren, want zonder sponsoren…….Zo werden die ook uitgenodigd bij de kerstviering in Het Genieten en bij het Midzomernachtconcert in de stal van 2 van onze leden in Sprang Capelle. De entourage alleen al was een sprookje! Altijd mochten [en mogen] we van te voren een beroep doen op Jeroen Bardie, die voor ons het perfecte plaatje schoot, dat we konden gebruiken bij onze aankondigingen.

Het loopt op rolletjes

Zo vond ik in de oude doos ook nog een kar- en sjouwlijst, ja want als je met een combo samenwerkt, dan moeten de instrumenten van A naar B gebracht en opgesteld worden. Wie sjouwt er en wie rijdt de kar met instrumenten? Daar werd altijd een prima lijst voor gemaakt.  Het is zo vanzelfsprekend dat alles op rolletjes loopt, maar het moet wel geregeld worden door een aantal vrijwilligers en gelukkig hebben we daar nooit gebrek aan gehad. Als je jaren gebruik maakt van de faciliteiten van een vereniging, moet je er zelf ook wel eens tijd en energie insteken want het zijn tenslotte allemaal vrijwilligers, dat is mijn motto! Grappig dat ik terug las dat we van huize  De Vossenberg gratis de praktikabels mochten lenen, dat zijn zware podiumdelen die je op hoogte kunt verstellen.  Deze gingen dan in de kar of op een aanhangwagen om zo op een andere  locatie weer opgebouwd  te worden.  We hebben wat afgesjouwd. Ook mochten we hun garage ooit lenen, toen we geen opslagruimte hadden, omdat de Kinkenpolder afgebrand was en wij in een andere locatie, zonder opslag gingen repeteren. Daarmee hebben zij ons toen super goed geholpen. Onze dank was groot en in ruil daarvoor gaven wij dan een paar extra gratis concerten voor de bewoners. Hoe eenvoudig kon het leven toen zijn!

Herinneringen maken

Verder rommelend zie ik nog een krantenartikel over de landelijke Dag van de Muziek. Het doel was om de aandacht van het grote publiek te trekken met uiteindelijk werving van nieuwe leden. In samenwerking met de winkeliersvereniging, de Kromme Noten, Brabants Volk, de muziekschool en het jeugdorkest werd een gezellige muzikale middag opgetuigd in het centrum van Kaatsheuvel. Op de geleende praktikabels voor onze prachtige Sint Janskerk zongen wij het hoogste lied en het publiek genoot ervan tijdens het winkelen. Dat mag ook wel eens benoemd worden dat we ook altijd een beroep kunnen doen op de winkeliers in Kaatsheuvel en omstreken. Of het nu is voor een prijsje voor het rad van onze rommelmert, voor een donatie voor een concert, voor de kaartverkoop, voor een uitvoering; zij zijn altijd bereid mee te denken en te helpen. Daarvoor onze hartelijke dank!   Ook buiten De Kets traden we vaak op!  In Tilburg in het Witte Perdje en op het toenmalige Piusoord. Bij de thuisfront dag in op de Vliegbasis in Rijen hadden we een super gezellige middag en bezorgde het Halleluja, gezongen door Els, kippenvel en emotie bij de kerkgangers in het kleine kapelletje. In Oisterwijk haalden we in 1995  de eerste prijs bij het korenfestival. Hoe leuk was dat!  Ook de opnames door de E.O. omroep, in de Kerk van de H. Martelaren, werden goed ontvangen. Ze zonden deze zelfs 3 dinsdagen uit. Het is leuk om mooie herinneringen te maken en ze op te halen, maar het is ook leuk om vooruit te kijken en dat gaan we zeker doen en we hopen met z’n allen dat we in goede gezondheid de zomer door gaan komen en in september de draad weer op kunnen pakken.                                                                               

Een hele fijne zorgeloze vakantie, dat wenst La Jeunesse U allen toe!

 

 

       

 

 

Laatste Blog Posts

25Nov2021

LA JEUNESSE laat U weten….

LA JEUNESSE lat u weten....

Dat hun jaarlijkse ROMMELMERT verzet gaat worden naar het najaar en dat ze ontzettend blij zijn met de opbrengst van de Rabo Club Support......

Lees verder
25Oct2021

10 jaar Kerstklokkenloop Loon op Zand

Op de eerste plaats feliciteren het bestuur en alle leden van koor La Jeunesse de organisatie van de Kerstklokkenloop met hun 10-jarig jubileum. Een prachtige prestatie van het bestuur en alle vrijwilligers. Durf en vastberadenheid zijn de sterke kwaliteiten geweest waardoor de Kerstklokkenloop kon groeien, vernieuwen en verdiepen.

Koor La Jeunesse heeft, op uitnodiging van de organisatie, in alle voorgaande negen edities graag zijn bijdrage geleverd. Eerlijk gezegd werd in de programmering van het Kerstrepertoire er van te voren al een beetje rekening mee gehouden......

Lees verder

Onze Sponsoren

ontwerp en realisatie door Enviro Consult - Web Solutions