04Jun2022

La Jeunesse zoekt per direct een dirigent!

Koor La Jeunesse uit Kaatsheuvel is per direct opzoek naar een dirigent.

Koor La Jeunesse is 52 jaar jong en heeft 40 leden (waarvan 6 bassen, 6 tenoren, 12 alten en 16 sopranen) met een gemiddelde leeftijd van 58 jaar.

Wij repeteren op donderdagavond van 20:00 – 22:00 uur in de Gildenbond aan de Mgr. Völkerstraat 3 in Kaatsheuvel.

La Jeunesse wordt tijdens repetities en concerten, muzikaal ondersteunt door een pianiste.

Wie zijn wij?

Koor La Jeunesse bestaat inmiddels ruim 52 jaar en heeft een rijke en veelzijdige ervaring in het presenteren van meerstemmige (tenminste vierstemmige) koorwerken, begeleid door een toetsenist en bij gelegenheid een combo. De koorwerken zijn voornamelijk Engelstalig, Gospel, Afrikaanse teksten, klanken en ritmes, als ook Close Harmony en Pop (hedendaags en klassiekers).

La Jeunesse verzorgt optredens, waarbij bij grote regelmaat uit het hoofd wordt gezongen.

Het beleid is er ook op gericht om regelmatig samenwerkingen met andere muziekverenigingen en / of koren aan te gaan. De uitvoeringen zijn van een kwalitatief representatief goed niveau.

Verwachting

De leden en het bestuur van La Jeunesse komen graag in contact met dirigenten die het een uitdaging vinden om enerzijds een koor te inspireren om steeds te blijven leren en anderzijds te begeleiden in, fraai in beeld gebrachte en op zangniveau hoog kwalitatieve optredens.

De dirigent weet de vele aanwezige muzikale en prestatieve kwaliteiten van haar leden te benutten en in te zetten in het verzorgen van uitmuntende optredens ondersteund met kleine bewegingen en passende gevarieerde kleding.

De voorkeur gaat uit naar een enthousiaste dirigent(e) uit de regio, met een open en stimulerende instelling en een eigen persoonlijke inbreng. Daarnaast is onze best passende en ideale dirigent een teamspeler die in overleg met de muziekcommissie verantwoordelijkheid neemt voor elke presentatie van het koor.

Wij bieden

Belangstelling?

Het bestuur van koor La Jeunesse nodigt belangstellenden met voldoende opleiding en ervaring uit om contact op te nemen met Geert Pepping, voorzitter, waarna u zal worden uitgenodigd voor een kennismaking en het inroosteren van een of enkele proefrepetities. Daarna zullen de leden, samen met u en het bestuur, tot een definitieve keuze komen.

U kunt uw belangstelling bekend maken bij Geert Pepping, voorzitter, tel.06-12569669.

 

 

 

 

 

 

Laatste Blog Posts

12Aug2022

In memoriam Henk Snaphaan

In memoriam

Henk Snaphaan.....

Lees verder
23Jul2022

Sfeervol optreden La Jeunesse bij Anton Pieck Festijn!

Een sfeervol optreden van koor La Jeunesse bij het Anton Pieck Festijn!

Tijdens het Anton Pieck Festijn in Kaatsheuvel, op een prachtige lokatie op het kerkplein tussen de Anton Pieckhuisjes mocht La Jeunesse samen met Vitamine C het muzikale gedeelte opluisteren......

Lees verder

Onze Sponsoren

ontwerp en realisatie door Enviro Consult - Web Solutions