12Aug2022

In memoriam Henk Snaphaan

In memoriam

Henk Snaphaan

Henk Snaphaan overlijdt op 10 augustus tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis. De ziekte had hem stevig te pakken. Te stevig. Het was onvermijdelijk. Dat zagen wij ook. Elke donderdagavond, soms ging het een beetje beter, soms een beetje minder. De laatste weken, steeds minder.

Wij danken Henk voor zijn inzet en verantwoordelijkheid voor het wel en wee van koor La Jeunesse. Onze gezamenlijke weg begon in 1976. Henk werd onze beste BAS! Zoals hij als diepe bas de solo voerde bij (onder andere) de liederen Joshua Fit the Battle of Jericho en de onvergetelijke versie van de Twaalf Rovers. Henk was ook een aantal jaren (tijdelijk) dirigent van ons koor. Hij volgde begin jaren tachtig de dirigentencursus in Den Bosch. Knap! Het leiderschap van Henk was onbetwist. Hij had er de juiste muzikale-en leiderschapskwaliteiten voor. Wij waren uit de brand. Henk bleef tot 1991. Hij leende zich vervolgens een langere periode uit aan Bel Canto. Vanzelfsprekend! Voor ons een groot gemis, maar een pracht aanwinst voor Bel Canto.

Nadien keerde Henk in 2001 terug. Gelukkig maar. Naast de beste bas, was Henk ook actief als lid van feestcommissies, muziekcommissies en bestuurstaken. Hij was streng op de penning en mild voor de vele bijzondere vriendschappen. We gaan je enorm missen! Als beste BAS en meer nog als trouwe kameraad en dierbare vriend!

Koor La Jeunesse,

12 augustus 2022

Laatste Blog Posts

23Jul2022

Sfeervol optreden La Jeunesse bij Anton Pieck Festijn!

Een sfeervol optreden van koor La Jeunesse bij het Anton Pieck Festijn!

Tijdens het Anton Pieck Festijn in Kaatsheuvel, op een prachtige lokatie op het kerkplein tussen de Anton Pieckhuisjes mocht La Jeunesse samen met Vitamine C het muzikale gedeelte opluisteren......

Lees verder

Onze Sponsoren

ontwerp en realisatie door Enviro Consult - Web Solutions